Short Story

Experiencing mood-swings in the week before your period is something most women can relate to, however if you also happen to be a woman with ADHD, these mood swings can be extreme. So extreme that it’s earned the name ‘Danger Week‘ in my house! On a serious note, dealing with this for 1 week out of 4 (yep, 25% of the year) damages relationships, creates tension at home and at work! As difficult as it is for our nearest and dearest, me and other women with ADHD truly suffer during this time; not being able to predict how you will feel, react, sleep or in general be able to function can be debilitating.

MoodCycles – Get the data!

byEmma Atkins

  • 70.600,00

    Funding Goal
  • 20,00

    Funds Raised
  • 250

    Days to go
Raised Percent :
0.03%
Minimum amount is €5 Maximum amount is €5000

Emma Atkins

1 Campaigns | 0 Loved campaigns

See full bio.

Waarom crowdfunding van het MoodCycles onderzoek?

Het onderzoeksthema waar vrouwen met ADHD het meest op stemmen op ADHDFund.com blijkt ‘Stemmingswisselingen in de cyclus’ te zijn. Het onderzoeksplan MoodCycles, wat werd ontwikkeld om de vragen hierover te beantwoorden, werd al in 2016 voorgelegd aan een groot onderzoeksfonds. Het kreeg geen subsidie – zonder duidelijke opgaaf van reden. Het thema van de subsidieronde was stemmingsproblemen bij vrouwen. Misschien waren ADHD vrouwen een te specifieke groep? Want klein kan je deze groep eigenlijk niet noemen, 5% van de vrouwen in Nederland heeft ADD of ADHD! In elk geval werden de belangen van ADHD vrouwen overgeslagen …

Dus, als we het echt belangrijk vinden dat er aandacht komt voor jouw en mijn problemen, moeten we de funding zelf voor elkaar zien te boksen. Kan dat? Ja, dat kan!

Dus, wat is MoodCycles?

ADHD gaat gepaard met relatief lage dopaminespiegels in de hersenen. Tijdens de menstruatiecyclus veranderen de hormoonspiegels van de eierstokken, estradiol (oestrogeen) en progesteron.

Het is bekend dat estradiol de functie van dopamine versterkt in de hersenen. Dus als de estradiolspiegel daalt in de tweede helft van de cyclus neemt de dopaminefunctie bij een vrouw met ADHD waarschijnlijk extra af, waardoor mogelijk de ernst van de ADHD toeneemt en dus de heftigheid van de stemmingswisselingen. Maar dit is nooit onderzocht!

Rewards

75,00

Je krijgt een getekende versie van Hyper Sapiens van Sandra Kooij en Suzan Otten-Pablos (respectievelijk psychiater, en ervaringsdeskundige)
0 backers
10 rewards left
Name Donate Amount Date
20,00 September 12, 2017